Op dit moment zijn wij helaas offline en nemen we geen bestellingen aan. Excuses voor het ongemak.

Waarom cadeaus?

Laten we een stap terug doen….

Het geven van geschenken is een belangrijk onderdeel van de menselijke samenleving en dateert uit de tijd van holbewoners die elkaar verschillende cadeautjes brachten, zoals dierentanden of ongewoon gevormde stenen om waardering voor elkaar te tonen. Oude Egyptenaren werden begraven met geschenken om ervoor te zorgen dat ze alles hebben wat ze nodig hebben in hun hiernamaals. De geschenken varieerden van alledaagse voorwerpen zoals schalen en eetgerei tot waardevolle en bijzondere voorwerpen zoals sieraden of amuletten. Het doel van elk geschenk was uniek en hielp de overgang van iedereen naar zijn hiernamaals te beschermen. Oude Grieken gebruikten geschenken om de relaties te versterken, respect te tonen en hun gastvrijheid. Het geven van cadeautjes in de oude Griekse samenleving speelde een belangrijke rol. Ook was het in het Romeinse rijk heel gebruikelijk om elkaar geluksfiches te geven. In de loop van de tijd werden onze geschenken verfijnder, decoratiefer en weerspiegelden ze onze culturele overtuigingen. In de middeleeuwen was het geven van geschenken belangrijk in verschillende sociale interacties. Bijvoorbeeld om respect te tonen voor royalty's en religieuze instellingen, om sociale banden te koesteren of relaties te versterken. Geschenken werden onderdeel van vele tradities en rituelen. Tot op de dag van vandaag is het geven van cadeautjes in veel culturen een belangrijk onderdeel van verlovings- en huwelijksrituelen.

Psychologie achter geschenken

Een cadeau geven of sturen wordt vaak cultureel verwacht, vooral voor verjaardag, kerst maar ook bruiloft, housewarming, nieuwe baan… talloze gelegenheden. Geloof het of niet, er schuilt veel meer achter het geven van geschenken dan een culturele verwachting. Het geschenk dat we voor iemand kiezen en hoe we het presenteren, zegt veel over onze verbinding en relatie. Het is bedoeld om onze familierelaties te versterken, maar ook om zakelijke en werkrelaties op te bouwen en te verbeteren. De psychologie achter schenken ligt in het tot stand brengen van onze verbinding met een ander. De verbinding tussen gever en ontvanger. Een cadeau geven of sturen aan iemand van wie we houden, vertegenwoordigt ons gevoel tegenover de ander en is vaak een symbool van onze liefde of waardering. Een geschenk afwijzen is een afwijzing van de relatie. “Uit het onderzoek bleek dat mannen die genereuzer waren met geschenken, meer succes hadden bij het aantrekken en behouden van partners, zowel op korte als op lange termijn. Vrouwen gebruikten daarentegen minder vaak cadeaus voor paringsdoeleinden en gaven vaker cadeaus aan familie en vrienden om sociale netwerken te versterken. " Een belangrijk onderdeel van het geven van geschenken is het gevoel dat we hebben als we iemand gelukkig maken. Wanneer een geschenk daarentegen niet aan de verwachtingen voldoet, kan het gemakkelijk een teleurstelling zijn omdat cadeaus ook een symbolische betekenis hebben en op een verkeerde manier kunnen worden opgevat. Dit betekent dat als je iemand een cadeau geeft of verstuurt, dit veel impact heeft op de verbinding en relaties.

Waarom Cadoki?

Ons doel is om onze klanten de beste selectie geschenken te bieden die u gemakkelijk kunt kopen, ontwerpen en naar uw vrienden, collega's, klanten of zakenpartners kunt sturen. We zijn constant op zoek naar premium- en luxeproducten, inspirerende boeken en leuke spelletjes. Cadoki cadeaus worden met zorg en oog voor detail en design gemaakt. U kunt gewoon onze website bezoeken, een van onze luxe geschenksets selecteren en het geschenk naar iemand sturen van wie u houdt of die u waardeert.